Understanding Equivalent Fractions Online Quiz 
Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Understanding Equivalent Fractions . You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer  button. You can use Next Quiz  button to check new set of questions in the quiz.
Q 1  - A strip is cut into 4 equal parts. Shade 2/4 of this strip.
A  - 
B  - 
C  - 
D  - 
 
Answer : C 
Explanation 
Step 1: 
A strip is cut into 4 equal parts.
 
Step 2: 
Shading 2/4 of this strip, we get 
 
 
Show Answer 
 
Q 2  - A strip is cut into 6 equal parts. Shade 5/6 of this strip.
 
A  - 
B  - 
C  - 
D  - 
 
Answer : B 
Explanation  
Step 1: 
A strip is cut into 6 equal parts.
 
Step 2: 
Shading 5/6 of this strip, we get 
 
Show Answer 
 
Q 3  - A strip is cut into 6 equal parts. Shade 3/6 of this strip.
 
A  - 
B  - 
C  - 
D  - 
 
Answer : D 
Explanation 
Step 1: 
 
A strip is cut into 6 equal parts.
Step 2: 
Shading 3/6 of this strip, we get 
 
 
Show Answer 
 
Q 4  - A circle is cut into 8 equal slices. Shade 6/8 of this circle.
 
A  - 
B  - 
C  - 
D  - 
 
Answer : A 
Explanation  
Step 1: 
A circle is cut into 8 equal slices.
 
Step 2: 
Shading 6/8 of this circle, we get 
 
Show Answer 
 
Q 5  - A strip is cut into 6 equal parts. Shade 1/6 of this strip.
 
A  - 
B  - 
C  - 
D  - 
 
Answer : B 
Explanation  
Step 1: 
A strip is cut into 6 equal parts.
 
Step 2: 
Shading 1/6 of this strip, we get 
 
 
Show Answer 
 
Q 6  - A circle is cut into 6 equal slices. Shade 4/6 of this circle.
A  - 
B  - 
C  - 
D  - 
 
Answer : C 
Explanation 
Step 1: 
A circle is cut into 6 equal slices.
 
Step 2: 
Shading 4/6 of this circle, we get 
 
Show Answer 
 
Q 7  - A circle is cut into 8 equal slices. Shade 6/8 of this circle.
 
A  - 
B  - 
C  - 
D  - 
 
Answer : A 
Explanation 
Step 1: 
A circle is cut into 8 equal slices.
 
Step 2: 
Shading 6/8 of this circle, we get 
 
 
Show Answer 
 
Q 8  - A circle is cut into 3 equal slices. Shade 2/3 of this circle.
 
A  - 
B  - 
C  - 
D  - 
 
Answer : D 
Explanation  
Step 1: 
A circle is cut into 3 equal slices.
 
Step 2: 
Shading 2/3 of this circle, we get 
 
 
Show Answer 
 
Q 9  - A strip is cut into 8 equal parts. Shade 7/8 of this strip.
A  - 
B  - 
C  - 
D  - 
 
Answer : B 
Explanation  
Step 1: 
A strip is cut into 8 equal parts.
 
Step 2: 
Shading 7/8 of this strip, we get 
 
Show Answer 
 
Q 10  - A circle is cut into 8 equal slices. Shade 1/8 of this circle.
 
A  - 
B  - 
C  - 
D  - 
 
Answer : C 
Explanation  
Step 1: 
A circle is cut into 8 equal slices.
 
Step 2: 
Shading 1/8 of this circle, we get 
 
Show Answer 
 
understanding_equivalent_fraction.htm